Over ons

Walhalla voor de vleesliefhebber

Restaurants aan het Donkmeer worden doorgaans geassocieerd met paling. Net daarom is Restaurant De Snoeck een echte revelatie. In dit restaurant met zicht op het Donkmeer wordt de meest veeleisende vleesliefhebber lyrisch van een perfect gerijpte en bereide côte à l'os of filet pur.

Het begint met een ware trompe-l'oeil : de klassieke buitenkant van het restaurant (met ruime parking) geeft de indruk dat dit één van de vele palingrestaurants is. Maar niets is minder waar : eenmaal binnen verrast het strakke zwart-wit interieur met midden in de zaak als grote blikvanger: de indrukwekkende glazen frigo waar rundsvlees hangt te rijpen, als in een etalage.

Authentieke producten, recht van de boerderij

Het eigentijdse concept van het restaurant doet een jeugdige eigenaar vermoeden. En dan klopt : jeugdig maar niet onervaren, zo zal blijken. Jeff Hanselaer is een jonge dertiger, een gedreven man met vakkennis en een visie. Anderhalf jaar geleden nam hij het restaurant 't Snoekje over waar hij ooit zijn eerste vakantiejob deed. Jeff komt uit een familie die al generaties lang actief is in de landbouw. In de zaak hangen dan ook sfeerfoto's van de familie op de boerderij, gespecialiseerd in het kweken van het Belgische witblauw ras. De familie Hanselaer heeft een sterke reputatie opgebouwd als leverancier van hoogwaardig rundsvlees.
Geen wonder dat Jeff deze sterke troeven uitspeelt in zijn restaurant. In de glazen koelruimte vind je vooral vlees van de ouderlijke hoeve, maar, afhankelijk van de aanvoer, ook Holsteiner en Angus beef. Ook voor de andere ingrediënten is Jeff een meerwaardezoeker. Zo haalt hij zijn calvados van een kleinschalige, familiale stokerij, koopt hij zijn boter bij een boer in de streek of gaat hij zelf bij de wijnboeren op zoek naar een wijn met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Hij legt de lat heel hoog op alle vlakken : geen enkel bord verlaat de keuken zonder zijn goedkeuring. Het team, twintigers en jonge dertigers, is goed op elkaar ingespeeld. De bediening verloopt vlot en correct. Hier komen de medewerkers graag werken, zoveel is duidelijk, en als klant voel je dat.

De kaart: van vlees tot vegetarisch

De kaart is vrij beperkt maar biedt voor elk wat wils. Als voorgerecht : oesters, carpaccio, scampi en garnaal- of kaaskroketten. De hoofdgerechten dan : ofwel "uit de weide" en dat is dan hoofdzakelijk Belgisch witblauw, maar ook paardenfilet, ofwel "uit het water" (moet wel aan het Donkmeer) en dat is dan wilde paling, zeetong en kreeft, ofwel "vegetarisch" (ja, ook die keuze is er) en dat wordt dan groentenwok, pasta of risotto met bospaddenstoelen. Het menu "De Veehandelaar" is ook zeer interessant en niet alleen qua prijs : het biedt de keuze uit twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee desserts.

Restaurant De Snoeck in Berlare is een beloftevol restaurant met een uniek concept, gerund met een visie en vooral met aandacht voor kwaliteit.